MOTORLU TESTERE NE İLE TEMİZLENİR?

30-09-2022 17:56
MOTORLU TESTERE NE İLE TEMİZLENİR?
MOTORLU TESTERE NE İLE TEMİZLENİR?

Motorlu testereler oldukça kullanışlıdır ve birçok işte kullanılabilir. Genellikle ev sahipleri ve uzmanlar tarafından tercih edilirler. Kullanımı oldukça tehlikeli olmasına rağmen motorlu ve elektrikli testereler oldukça yaygındır. Bu nedenle kullanırken dikkatli olunmalıdır.  Motorlu testerenizi yıkayarak kullanım ömrünü uzatabilirsiniz. Ancak bunun için motorlu testerenizi ne ile temizleyeceğinizi bilmeniz gerekiyor.

FARKLI BÖLÜMLERİ TEMİZLEME VE MOTORLU TESTERE NE İLE TEMİZLENİR?


Yakıt Deposunu Temizleyin

İlk olarak motorlu testerenizi kapalı konuma getirin.

Temizliğe başlmadan önce parmaklarınızla yakıt deposunu çekerek yakıt filtresini çıkarmanız gerekir. Daha sonra biriken katılaşmış atıkları çözdürmek için depoyu güçlü bir çözücüye daldırın.

Ayrıca motorlu testerenizi 2 aydan uzun süredir kullanmadıysanız yakıt deposundaki tüm yakıtı da boşaltmalısınız. Çözücü olarak lak tineri, aseton ya da toluen kullanabilirsiniz

Buji
Motorlu testerenizi düz zeminde dik bir pozisyonda tutarak bujiyi çıkarın. Bujinin elektrotlarında herhangi bir gevreme ya da kuru siyah birikinti görürseniz eğe yardımıyla çıkarın. Bu yöntemle temizlenemeyecek kadar kirliyse yeni bir buji satın alın.

Hava filtresini temizleyin
Hava filtresini temizlemek için üzerindeki kavrama parçasını 90 derece çevirmeniz gerekiyor. Böylece motorlu testereden hava filtresini çıkarılabilirsiniz. Sonra hava filtresini temizlemek için basınçlı hava kullanabilir ya da filtreyi ılık ve sabunlu suya koyabilirsiniz.  Filtreyi yerine takmadan önce kurulamayı unutmayın.

Kıvılcım Tutucu

Susturucuların arkasında bulunan bu parça, egzozdan çıkan dumanlar nedeniyle tıkanabilir. Parçayı temizlemek için önce tornavidayla cıvatalarını temizleyin, sonra da balata temizleyici sıkın. Ancak parçanın aşırı hasar olduğunu düşünüyorsanız yenisini almak daha iyi olacaktır.

 

PROFESYONEL İPUCU: YAĞLAMA VE PASTAN KORUMA İÇİN WD-40 KULLANIN

Motorlu testereyi neyle temizleyeceğinizi bilmiyorsanız WD-40’ı deneyebilirsiniz. Biraz WD-40 uygulayarak motorlu testerenizin zincirini yağlayabilirsiniz. Bu ürün, motorlu testerenizden maksimum performans almanıza yardımcı olurken testerenizin daha uzun bir süre kirlenmeden kalmasını sağlar. Aynı zamanda WD-40, motorlu testerenizi pastan korur.

İşte bu kadar basit. Motorlu testere nasıl temizlenir artık daha iyi biliyorsunuz. Sadece her kullanımdan sonra iyice temizlemeyi unutmayın.

WD-40 Çok Amaçlı Ürün için gösterilen ve açıklanan kullanımlar, kullanıcılar tarafından WD-40 Company’e sağlanmıştır. Bu kullanımlar, WD-40 Company tarafından test edilmemiştir ve WD-40 Company tarafından kullanım önerileri niteliğinde değildir. WD-40 Company ürünlerini kullanırken her zaman tedbirli davranılmalıdır. Her zaman talimatlara uyun ve ambalajda yer alan uyarıları dikkate alın.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.